Endesa i la gestora d'AC Hotels by Marriott a Espanya segellen una aliança en matèria energètica

Antonio Catalán, presidente de la gestora de AC Hotels by Marriot  y José Bogas, CEO de Endesa.
Antonio Catalán, president de la gestora d'AC Hotels by Marriot i José Bogas, CEO d'Endesa.
  • El gestor hoteler presidit per Antonio Catalán ha escollit Endesa per acompanyar-lo en la gestió energètica dels 69 establiments que té al nostre país. 
  • S'ha assolit un acord per al subministrament d'energia per als propers dos anys, a través d'un contracte flexible, cosa que ajudarà els hotels de la seva cartera, principalment de la marca AC Hotels by Marriott, a gestionar el risc de preus en el mercat majorista, en diversificar els moments en què es fixen i aprofitar al màxim les oportunitats que puguin oferir els mercats, tot això sota el guiatge dels experts d'Endesa.  
  • ACHM Spain Management, gràcies al servei d'assessorament d'Endesa, disposa ja d'un assessor personal que l'acompanya durant tot el procés i que es focalitza en l'optimització dels seus costos energètics a mitjà/llarg termini. 
  • A més, Endesa, a través d'Endesa X, ha tancat també un acord de col·laboració amb ACHM Spain Management en matèria de mobilitat elèctrica: instal·larà 160 carregadors a la xarxa hotelera de la cadena al nostre país.  
  • Aquesta aliança s'emmarca dins del pla de desenvolupament d'infraestructura pública de recàrrega de vehicles elèctrics d'Endesa X, que, amb socis com ACHM Spain Management, ha posat ja en operació prop de 2.200 carregadors públics per tot Espanya.  

Endesa i la gestora d'AC Hotels by Marriott a Espanya, ACHM Spain Management, han segellat una aliança en matèria energètica. D'una banda, davant la inestabilitat dels preus de l'energia en els mercats majoristes, la gestora hotelera ha confiat en Endesa per a la gestió conjunta de la seva factura elèctrica i ha signat un contracte flexible de subministrament per als propers dos anys. Aquesta fórmula, cada vegada més apreciada entre els clients de gran consum, els permet diversificar el risc de mercat, ja que la fixació del preu del contracte no es duu a terme en un únic moment (com és habitual en molts grans contractes), sinó que es distribueix en diferents moments del temps, podent aprofitar les oportunitats que ofereix el mercat. 

En total, el contracte s'ha tancat per 28 GW, cosa que cobreix el 100 % de les necessitats energètiques dels 69 hotels que el grup té a Espanya.

José Bogas, conseller delegat d'Endesa, ha destacat durant la signatura de l'aliança que "fa anys que apostem per acompanyar els nostres clients en la gestió de la contractació energètica, tenint en compte que el risc més gran vinculat a aquesta contractació prové de la volatilitat dels mercats majoristes, i fomentant contractes de llarga durada que els ofereixin estabilitat. En concret, durant el 2021 hem incrementat en més de 4 TWh/a la nostra cartera de contractes amb durada igual o superior a cinc anys, duplicant l'energia compromesa a aquest termini".

Els contractes flexibles aconsegueixen els millors resultats si es gestionen amb prou antelació i si estableixen un marc contractual de mitjà o llarg termini, com en el cas d'AC Hotels by Marriott, ja que en aquest context és possible aprofitar al màxim les oportunitats que ofereixen els mercats i buscar una estabilitat sens dubte molt preuada en moments tan convulsos com els actuals. Sens dubte, triar bé els moments de fixació del preu és el factor que té més impacte en la determinació del cost energètic final d'un gran consumidor, i afecta de manera molt rellevant la seva competitivitat. I, precisament per ajudar cadascun dels seus clients en el procés d'establir una estratègia de gestió particularitzada dels seus contractes i perquè puguin prendre les millors decisions en pro dels seus negocis respectius, Endesa posa a disposició els seus serveis d'assessorament, amb un equip d'experts dedicats en exclusiva a l'anàlisi dels mercats energètics i amb eines digitals desenvolupades ad hoc per al seguiment i l'operació dels contractes. D'aquesta manera, a través dels serveis d'assessorament, cada client disposa d'un assessor personal que l'acompanya en aquest procés i que es focalitza en l'optimització dels seus costos energètics a llarg termini.

 

Endesa X "recarrega" els pàrquings dels seus hotels

A més, ACHM Spain Management i Endesa, a través de les seves línies de negoci Endesa X i AC Hotels by Marriott, s'han aliat també en matèria de mobilitat elèctrica per continuar apostant per un turisme cada vegada més sostenible i que la recàrrega dels vehicles sigui cada vegada més fàcil i accessible per a tothom. 

D'aquesta manera, Endesa X desplegarà una xarxa de 160 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en hotels de la cadena a Espanya. Tota la infraestructura de recàrrega instal·lada als hotels és d'accés públic i oberta a tots els usuaris: qualsevol persona en pot fer ús, fins i tot si no s'allotgen a l'hotel ni són clients actuals d'Endesa. Inicialment, estan previstes quatre places electrificades a cada pàrquing dels hotels, on comptaran a més amb una zona exclusiva d'aparcament i recàrrega per als cotxes elèctrics. Els clients que estan allotjats als hotels on s'està desplegant la infraestructura de recàrrega gaudiran a més d'avantatges exclusius.

Pel tipus d'ubicació i en ser zones de pas en què el temps mitjà d'estacionament dels clients és una mica més elevat, s'ha triat a més una tecnologia semiràpida per als carregadors que, amb 22 kW, permet recuperar el 80 % de la bateria del vehicle en una hora i mitja aproximadament. Són universals, és a dir, es poden utilitzar sigui quina sigui la marca del vehicle elèctric, i permeten la càrrega simultània de dos vehicles alhora, cosa que afavoreix la rotació de vehicles als hotels on estan instal·lats.

 

JuicePass: gestionar la recàrrega des del mòbil

Per poder utilitzar els carregadors tan sols cal instal·lar-se al telèfon mòbil l'aplicació de recàrrega d'Endesa X, JuicePass, que està disponible de manera totalment gratuïta en iOS i Android i permet el registre amb les dades personals o a través dels perfils de Facebook o Google, cosa que agilitza el procés. En qualsevol cas, el procés de registre per fer ús de l'aplicació és opcional i sempre es pot fer ús del carregador a través de l'aplicació sense registre previ i pagant directament amb la targeta de crèdit. 

 

En registrar-se, però, l'usuari accedeix a diversos beneficis: pot gaudir de condicions econòmiques avantatjoses en les recàrregues gràcies a les tarifes de recàrrega existents, com les tarifes mensuals de recàrrega, disposar d'una targeta física RFID per fer les recàrregues, o crear el seu propi compte amb les seves preferències i mètodes de pagament, la qual cosa facilitarà les recàrregues successives.  A més, amb JuicePass, els usuaris podran localitzar l'estació de recàrrega més propera, conèixer-ne l'estat, i fins i tot reservar el carregador amb antelació a l'arribada. 

 

Recàrregues per tot Espanya

Gràcies a acords com el signat amb ACHM Spain Management, la xarxa de recàrrega d'Endesa X ha anat creixent i en l'actualitat compta amb prop de 2.200 punts de recàrrega d'accés públic operatius a ciutats, entorns rurals i carreteres. L'objectiu d'Endesa X és continuar instal·lant càrrega en totes les potències, un pla de desplegament que té en compte tots els hàbits d'ús dels clients i, per tant, les potències de càrrega. Així doncs, Endesa X, a més d'invertir en càrrega ultraràpida i ràpida, està invertint en instal·lacions en hotels, com anunciem avui, hospitals, pàrquings públics, cinemes, restaurants o centres comercials, on l'estada mitjana és superior a les dues hores. 

 

Sobre Endesa

Endesa és la primera companyia elèctrica d'Espanya i la segona de Portugal. A més, és el segon operador de gas del mercat espanyol. Desenvolupa un negoci integrat de generació, distribució i comercialització, i ofereix també, a través d'Endesa X, serveis de valor afegit orientats a l'electrificació dels usos energètics en llars, empreses, indústries i administracions públiques. Endesa està fermament compromesa amb els ODS de les Nacions Unides i, com a tal, promou decididament el desenvolupament d'energies renovables a través d'Enel Green Power España, la digitalització de les xarxes a través d'e-distribución, i la responsabilitat social corporativa. En aquest últim àmbit actuem també des de la Fundació Endesa. El nostre equip humà suma prop de 9.260 empleats. Endesa forma part d'Enel, el grup elèctric més gran d'Europa.

 

Endesa X és la línia de negoci d'Endesa que ofereix serveis i solucions per accelerar la innovació i impulsar la transició energètica. Ofereix solucions innovadores que donen suport a la transició energètica, convertint els objectius de descarbonització i electrificació en activitats beneficioses que acompanyen les ciutats, empreses i persones en un món en evolució constant.  Endesa X és la divisió a Espanya i Portugal d'Enel X. Líder mundial en el sector de les solucions energètiques avançades, la marca Enel X gestiona serveis de demand response, amb 7,7 GW de capacitat total a escala mundial i 195 MW de capacitat d'emmagatzematge instal·lada a tot el món. El gener del 2022, va crear una nova línia de negoci a escala global dedicada exclusivament a la mobilitat elèctrica, que gestiona prop de 245.000 punts de recàrrega públics i privats arreu del món, i que promou i desenvolupa projectes i solucions per a la divulgació de la mobilitat elèctrica als països on opera el Grup Enel.

Descàrregues

Descarregar com a PDF

PDF (0,62MB) Descargar
T Advise D Advise T Facebook D Facebook T Twitter D Twitter T Youtube D Youtube T Messenger D Messenger T Linkedin D Linkedin T Instagram D Instagram T Whatsapp D Whatsapp T Telegram D Telegram T Shared Link D Shared Link T Checkmark Success D Checkmark Success T Chevron Down D Chevron Down Anterior Ir al anterior Siguiente Ir al siguiente T Close D Close T Add D Add T Arrow Increase D Arrow Increase T Arrow Oblique D Arrow Oblique T Arrow Down D Arrow Down T Search D Search T Search 2 (Alternative) D Search 2 (Alternative) T Share D Share T Filter D Filter T Email D Email T Email OutLine D Email OutLine T Phone OutLine D Phone OutLine T Fax Outline D Fax Outline T Print D Print T Play Button D Play Button T User D User T Error D Error T Info D Info T Thumb Up Outline D Thumb Up Outline T Thumb Up D Thumb Up T Thumb Down Outline D Thumb Down Outline T Thumb Down D Thumb Down T Clock D Clock T Lamp D Lamp T List view D List view T Map view D Map view Icono de teléfono Teléfono T Emergency D Emergency T Pause D Pause T Play D Play T Logout D Logout Icono de teléfono Teléfono
icono ir atrás volver atrás en la navegación icono número 50 ir a producto Tempo Happy 50 Horas icono calendario ir a producto Tempo Happy Día icono empresas ir al segmento de empresas icono de gas ir a catálogo de productos de gas icono sol naciente ir al producto Tempo Verde-Energía Renovable icono hogar ir al segmento de hogares icono 24 horas ir a producto One Luz icono electricidad ir al catálogo de productos de Luz icono electricidad y gas ir al catálogo de productos Luz + Gas icono luna ir al producto One luz Nocturna icono llave inglesa ir a averías y reparaciones icono sol ir al producto Tempo Solar icono reloj ir a los productos Tempo Happy icono reloj 2 horas ir al producto Tempo Happy 2 Horas icono 24 horas ir al producto One Luz icono número 50 ir al producto Tempo Happy 50 Horas icono tendido eléctrico Media Tensión Ver catálogo de productos con consumo eléctrico de 36.000 a 360.000 €/año icono tendido eléctrico Alta Tensión Ver catálogo de productos con consumo eléctrico más de 360.000 €/año icono empresa ir al segmento de empresas icono calendario ir al producto Tempo Happy Día icono Administradores de Fincas ir al segmento de Administradores de Fincas icono DarkSite icono DarkSite icono bombilla ver catálogo de productos con consumo eléctrico menos de 6.000 €/año icono de electricidad y gas ir al catálogo de Productos Luz + Gas icono electricidad ir al catálogo de productos de electricidad icono email contacto de correo electrónico icono fax contacto de fax icono de gas Baja Presión ver catálogo de productos de gas con consumo de menos de 6.000 €/año icono de gas Alta Presión ver catálogo de productos de gas con consumo de 6.000 a 240.000 €/año icono de gas Media Presión ver catálogo de productos de gas con consumo de más de 240.000 €/año icono de gas ir al catálogo de productos de gas icono de Enel ir a la sitio web de enel icono de calentador servicio de mantenimiento del calentador icono mantenimiento del calentador ir al servicio de mantenimiento OKGas Calentador icono hogar ir al segmento de hogares icono olla de presión olla de presión icono llave inglesa ir a averías y reparaciones icono tendido eléctrico Media Tensión ver catálogo de productos de electricidad con consumo de 6.000 a 36.000 €/año icono luna ir al producto One Luz Nocturna icono esfera ir a sitio web personal icono teléfono contacto telefónico icono sol naciente Ir al producto Tempo Verde-Energía Renovable icono panel solar ir a energía solar fotovoltaica icono reloj ir a productos Tempo Happy icono manito solida con pulgar hacia abajo seleccionada la reacción "No me gusta" icono manito con pulgar hacia abajo seleccionar la reacción "No me gusta" icono manito negra con pulgar hacia arriba seleccionada la reacción "Me gusta" icono manito con pulgar hacia arriba seleccionar la reacción "Me gusta"
Añadir otro equipo eléctrico Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Eliminar equipo eléctrico Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Aspiradora Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Horno Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Lavadora Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Lavavajillas Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Microondas Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Plancha Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Punto de recarga vehículo eléctrico Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Radiador eléctrico Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Secadora Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Split Aire Acondicionado Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Termo Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Tostador Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Vitrocerámica Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Power edit Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Map marker Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.