Si prefereixes veure el web sempre en català, fes clic aquí.

Quant costa carregar un patinet elèctric?

El cost de carregar un patinet elèctric oscil·la entre els 3 i els 5 € mensuals, aproximadament 0,2 € de mitjana diària. No obstant això, depenent de l'ús, de les hores de càrrega o de la tarifa de llum, el preu per carregar un patinet elèctric pot variar.

Els patinets han vingut per quedar-se i estan sent una gran revolució per al transport urbà. El que va començar com un mitjà de transport d'oci s'ha transformat en una autèntica solució per a una mobilitat sostenible.

A més, les millores en les bateries i en la seguretat han fet del patinet elèctric una alternativa molt popular als vehicles tradicionals i al transport públic.

Però són realment sostenibles? Quant costa carregar un patinet elèctric? Quants diners estalviem en comparació amb l'ús d'altres mitjans de transport?

 

Com calcular quant costa carregar un patinet elèctric?

Per calcular quant costa carregar un patinet elèctric primer hem de conèixer el seu consum. El consum d'un patinet elèctric es calcula fàcilment multiplicant la capacitat de la bateria (mAh) pel voltatge (V).

Després, només cal dividir el resultat d'aquesta multiplicació entre 1 milió per poder convertir el resultat a kWh, unes unitats a les quals estem més acostumats a l'hora de calcular el consum elèctric.

Per exemple, un patinet elèctric amb bateria de 6.000 mAh i 37 V té un consum de 0,222 kWh. Si la nostra tarifa té un preu aproximat de 0,14 €/kWh, amb una simple multiplicació ja podríem calcular quant costa carregar un patinet elèctric per hora: aproximadament 3 cèntims d'euro.

Així, el preu del kWh de la nostra tarifa de llum és important per calcular el preu de carregar un patinet elèctric. Per tant, depenent del tipus de tarifa que tinguem, podrem aconseguir un estalvi més gran en utilitzar aquest mitjà de transport.

 

Tarifes i preus de carregar un patinet elèctric

Un patinet elèctric estàndard amb una autonomia de 25 km té una bateria de 6.400 mAh de capacitat, 36 V de voltatge i se sol carregar completament en aproximadament 4 o 5 hores.  Multiplicant la capacitat de la bateria pel voltatge i dividint-ho després entre 1 milió, el resultat és que el consum d'un patinet elèctric és de 0,2304 kWh.

Aquí és on entra en joc el preu del kWh de les diferents tarifes per calcular quant costa carregar un patinet elèctric.

 

Quant costa carregar la bateria d'un patinet elèctric?

Tarifa Preu de carregar el patinet elèctric (€/h) Preu de kWh en cada tarifa(1)
Discriminació horària en hores vall 0.027 €/h 0.117 €/kWh
Discriminació horària en hores punta 0.037 €/h 0.161 €/kWh
Preu fix o estable del kWh 0.032 €/h 0.138 €/kWh
Amb hores de consum gratuït 0.000 €/h 0.000 €/kWh

(1) Estimació aproximada del preu mitjà del kWh de les diferents tarifes de llum amb discriminació horària o sense.

Si ara multipliquem el cost de carregar el patinet elèctric durant una hora pel temps de càrrega que necessita la bateria (normalment unes 5 hores), veiem que carregar la bateria del patinet elèctric té un preu d'entre 0,13 i 0,19 €. És a dir, per menys de 20 cèntims podem carregar completament la bateria del patinet cada dia.

 

Quina és la millor hora per carregar el patinet elèctric?

El millor moment per carregar el patinet elèctric és l'horari vall, que va des de les 00 h de la nit fins a les 8 h del matí. Sol ser un espai de temps suficient per carregar el patinet completament aprofitant els horaris de la llum en el període més econòmic.

No obstant això, podem carregar el patinet elèctric per menys diners? El consum de llum per carregar el nostre patinet elèctric pot sortir-nos gratis?

 

Com carregar el patinet elèctric de la manera més econòmica?

La majoria de les persones que utilitzen el patinet elèctric solen carregar la bateria quan tornen de la feina o al final del dia.  Aquestes hores solen coincidir amb les hores que més temps passem a casa i en què fem més ús de l'electricitat, habitualment entre les 20 h i les 22 h.

Hi ha tarifes elèctriques amb les quals pots tenir dues hores de consum de llum a 0 € per kWh cada dia. D'aquesta manera, si aprofites les hores de més consum per carregar també la bateria del patinet elèctric, pots aconseguir estalviar en la factura de la llum i carregar el patinet elèctric de la manera més econòmica.

Despesa mensual de llum per carregar un patinet elèctric

La mitjana de la despesa mensual de llum per carregar un patinet elèctric és d'entre 3 i 5 euros, en funció de l'ús. Generalment, les persones que utilitzen el patinet com a mitjà de transport per anar a treballar solen carregar-lo entre una vegada al dia i tres vegades a la setmana.

Si utilitzem com a model el patinet estàndard de 25 km d'autonomia i amb una bateria de 6.400 mAh a 36 V, el cost mensual amb 20 cicles de càrrega de la bateria és de 3,2 €.

Consum del patinet elèctric 0.2304 kWh
Consum del patinet elèctric 0.14 €/kWh
Cost de càrrega completa 0.16 €
Cicles mitjans de càrrega al mes 20
Cost mensual de càrrega del patinet elèctric 3.2 €

Quants diners estalviem en comparació amb altres mitjans de transport?

A l'hora d'estalviar, és tan important saber quant costa carregar un patinet elèctric com el preu en comparació amb la resta de mitjans de transport.

Reduint l'ús del cotxe i evitant agafar el transport públic per a trajectes curts, podem estalviar fins a un 90 % al mes en la despesa de transport gràcies al patinet elèctric.

 

El preu de desplaçar-nos en patinet elèctric enfront del transport públic

Per exemple, a Sevilla el preu mensual del transport urbà és de 35,30 € i a Saragossa de 40 €. A Madrid l'abonament mensual de transport públic costa 54,60 € i el preu l'abonament mensual del metro de Barcelona és de 40 €.

Si comparem el seu cost amb el del transport públic de les ciutats espanyoles, apostar pel patinet elèctric és una decisió que beneficia la nostra butxaca i alhora ajuda a reduir la contaminació a la ciutat.

Amb un cost mensual d'entre 3 i 5 € per carregar el patinet elèctric, podem estalviar fins a un 90 % al mes de mitjana en els desplaçaments per la ciutat.

 

Estalvi del patinet enfront del cotxe

Les últimes estimacions de l'abril del 2021 sobre la despesa per cada 100 km assenyalen que per a un cotxe de gasolina la despesa és de 9,5 €, en el cas del dièsel de 6,6 € i d'entre 1,6 i 4 € per als cotxes elèctrics (en funció de la tarifa).

En el caso del patinet, amb una autonomia de 25 km la despesa cada 100 km és d'aproximadament 0,64 € (0,16 € de la càrrega completa x 4). Així, el patinet elèctric en comparació amb un cotxe genera un estalvi d'entre el 60 % i el 93 % per cada 100 km.

Només els cotxes elèctrics amb una tarifa optimitzada per a la recàrrega són l'alternativa sostenible i rendible que s'apropa més al cost de carregar un patinet elèctric.   

A més, aquestes dades només tenen en compte les despeses de combustible en comparació amb el cost de carregar el patinet elèctric. Tanmateix, despeses addicionals com el cost d'una plaça de garatge o de l'estacionament regulat inclinen encara més la balança cap al patinet elèctric.

 

Puc carregar el patinet elèctric a l'oficina?

Normalment no hi ha cap problema a carregar el patinet elèctric al lloc de treball. Acabem de veure quant costa carregar un patinet elèctric, i té un preu realment econòmic. Molts models tenen bateries extraïbles que no molesten a l'oficina.

Per tant, és gairebé segur que no et posaran cap problema si demanes permís per fer-ho. No obstant això, no oblidis consultar-ho prèviament per evitar qualsevol tipus de malentès.

A Endesa apostem per la mobilitat sostenible, que cada dia està més present a la nostra societat gràcies a uns mitjans de transport molt més ecològics.

No només animem els nostres treballadors i clients a explorar aquestes alternatives sostenibles, també oferim solucions per optimitzar el preu de la llum en funció de les teves necessitats, així com tarifes que t'ajuden a estalviar a l'hora de carregar el teu patinet o qualsevol altre vehicle elèctric.

Comparador de tarifes de Llum i Gas

A Endesa no t'has d'adaptar a les nostres tarifes perquè elles s'adapten a tu. Compara les diferents tarifes tu mateix entrant al nostre catàleg. O, si ho prefereixes, respon a algunes preguntes i ens encarreguem de comparar entre totes les tarifes de llum i gas per oferir-te una recomanació personalitzada.

Vols veure totes les nostres ofertes?

Descobreix en un minut el producte que més s'adapta a tu:

{{firstStep.title}}

Estem trobant l'energia adequada per a tu...

Estem trobant l'energia adequada per a tu...

icona consell Anar a l'consell icona Facebook Anar a Facebook icona Twitter Anar a Twitter icona Youtube Anar a Youtube icona Messenger Anar a Messenger icona Linkedin Anar a Linkedin icona Instagram Anar a Instagram Logotip de l'enllaç compartit anar a l'enllaç compartit icona de marca de verificació marca de verificació icona de fletxa cap avall fletxa cap avall Anterior Anar a l'anterior Próxim Anar al pròxim icona de tancar tancar icona d'afegir afegir icona d'augmentar augmentar fletxa obliqua mira de manera obliqua fletxa cap avall fletxa cap avall icona del motor de cerca motor de cerca icona del motor de cerca motor de cerca icona de compartir compartir icona de filtre filtrar icona de correu enviar correu icona de correu correu icona de telèfon telèfon icona de fax fax icona d'imprimir imprimir icona de play play icona d'usuari anar a la secció d'usuari icona d'error un error ha ocorregut icona d'informació informació Icona de m'agrada m'agrada Icona de m'agrada m'agrada Icona de no m'agrada no m'agrada Icona de no m'agrada no m'agrada Icona de rellotge rellotge Icona de làmpada làmpada Icona de llista llista Icona de mapa Anar a mapa Icona de telèfon telèfon Icona d'emergència Emergència Icona de pausa pausa Icona de play play Icona de tancament de sessió Tancar sessió Icona de telèfon telèfon
icona anar enrere tornar enrere en la navegació icona número 50 anar a producte Tempo Happy 50 Hores icona calendari anar a producte Tempo Happy Dia icona empreses anar al segment d'empreses icona de gas anar a catàleg de productes de gas icona sol naixent energia renovable icona llar anar al segment de llars icona 24 hores anar a producte One Llum icona electricitat anar al catàleg de productes de Llum icona electricitat i gas anar al catàleg de productes Llum + Gas icona lluna anar al producte One llum Nocturna icona clau anglesa anar al serveis de manteniment icona sol anar al producte Tempo Solar icona rellotge anar als productes Tempo Happy icona rellotge 2 hores anar al producte Tempo Happy 2 Hores icona 24 hores anar al producte One Llum icona número 50 anar al producte Tempo Happy 50 Hores línia elèctrica Mitjana Tensió Veure catàleg de productes amb consum elèctric de 36.000 a 360.000 €/any línia elèctrica Alta Tensió Veure catàleg de productes amb consum elèctric més de 360.000 €/any icona empresa anar al segment d'empreses icona calendari anar al producte Tempo Happy Dia icona Administradors de Finques anar al segment d'Administradors de Finques icona DarkSite icona DarkSite icona bombeta Veure catàleg de productes amb consum elèctric menys de 6.000 €/any icona d'electricitat i gas anar al catàleg de Productes Llum + Gas icona electricitat anar al catàleg de productes d'electricitat icona email contacte de correu electrònic icona fax contacte de fax icona de gas Baixa Pressió veure catàleg de productes de gas amb consum de menys de 6.000 €/any icona de gas Alta Pressió veure catàleg de productes de gas amb consum de 6.000 a 240.000 €/any icona de gas Mitja Pressió veure catàleg de productes de gas amb consum de més de 240.000 €/any icona de gas anar al catàleg de productes de gas icona d'Enel anar a la lloc web de enel icona d'escalfador servei de manteniment de l'escalfador icona manteniment de l'escalfador anar al servei de manteniment OKGas Escalfador icona llar anar al segment de llars icona olla de pressió olla de pressió icona clau anglesa anar al servei de manteniment icona línia elèctrica Mitjana Tensió veure catàleg de productes d'electricitat amb consum de 6.000 a 36.000 €/any icona lluna anar al producte One Llum Nocturna icona esfera anar a lloc web personal icona telèfon contacte telefònic icona sol naixent energia renovable icona panell solar anar a energia solar fotovoltaica icona rellotge anar a productes Tempo Happy icona rajo solguda amb polze cap avall seleccionada la reacció "No m'agrada" icona rajo amb polze cap avall seleccionar la reacció "No m'agrada" icona rajo solguda amb polze cap amunt seleccionada la reacció "M'agrada" icona rajo amb polze cap amunt seleccionar la reacció "M'agrada"
Añadir otro equipo eléctrico Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Eliminar equipo eléctrico Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Aspiradora Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Horno Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Lavadora Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Lavavajillas Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Microondas Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Plancha Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Punto de recarga vehículo eléctrico Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Radiador eléctrico Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Secadora Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Split Aire Acondicionado Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Termo Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Tostador Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Vitrocerámica Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Power edit Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Map marker Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.